Тестени мидички с колбас

10/10/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру161981745710
"Чудесни не само за закуска, но и за похапване през целия ден "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо661
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се брашно, сол, захар и суха мая и съставките се разбъркват добре в купа. В средата се оформя кладенче и се сипва топло прясно мляко и водата. Разбърква се с вилица, загребва се брашно, така че да се получи гъсто тесто.

Поръсваме брашно на плота и сипваме тестото, замесваме средно меко тесто и оставяме да втаса 40 минути. Колбасът се нарязва на кръгчета, а те се режат на две половини. Втасалото тесто се разточва на кора, с чашка се изрязват кръгчета.

Поставя се половинка парче от салама и прегъваме на две, да се получи като мида. Краищата се прищипват и нареждаме в тава върху хартия за печене. След 10 минути се намазват с разбит жълтък и поръсваме сусам. Печем в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Чудесна закуска за всеки ден!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

nenen
nenen
11.10.2017 15:00
Станаха невероятни!! Направих доза и половина, но ни се оказа малко :D Вече е любима рецепта на всички!
0
0
nenen
nenen
11.10.2017 15:04
Но сложих вместо шпеков салам, хамбургски и топено сирене ;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв