Ябълков сладкиш с рикота

10/10/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф39371814933
"За специалните приятели и специалните моменти - ябълков сладкиш с рикота "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 581
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с една щипка сол и 250 г захар на пухкав крем. Към тях се прибавят пресятото брашно и бакпулверът. Разбърква се хубаво и се прибавят рикотата и прясното мляко.

Двете ябълки се обелват и режат на малки кубчета. Изсипват се при тестената смес и всичко се размесва добре. Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тава.

Обелват се останалите две ябълки и се нарязват на тънки резенчета. Резенчетата ябълка се набождат изправени в тестото.

Сладкишът се поръсва с канела и кафява захар. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като се извади от фурната, се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар