Кекс Пеполина

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Кекс Пеполина
Снимка: Мария Симова
2 / 3
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Какъв ти кекс, това си е истинско сладко обяснения в любов към следобедното кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • масло - 125 г меко
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимони - 1 бр. кората
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • шоколадови пръчици - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер мекото масло със захарта на крем, прибавете олиото, яйцата едно по едно, при непрекъснато бъркане.

Добавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркайте.

Налейте млякото на струя, прибавете настърганата на ситно ренде лимонова кора, шоколадовите пръчици (можете да замените със счукани орехи или стафиди) и ванилията.

Разбъркайте до хомогенна смес. Сипете сместа в намазана с малко масло форма за кекс и поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Печете кекса до готовност, като проверявате с клечка за зъби. Бърз, мек и неустоим кекс!

Кексът Пеполина е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Енчева
Таня Енчева
Получи се фантастичен кекс,съжалявам за звездите,исках да са 5 ⭐️,но се заблудих и излезе само една,бих се поправила,но няма как
21.05.2018 22:29
1
Таня Енчева
Таня Енчева
Рецептата е много добра, аз обаче,смених шоколадовите пръчици с половин настърган млечен шоколад.
21.05.2018 20:06