Маринован паламуд на шайби

10/10/2017
Биляна
отБилянаГотвач1733812352
"Зверско мезе за домашната ракийка и вино, казваме ви "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 341
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • паламуд - 1 бр.
  • сол - 500 г
  • зехтин - 500 мл
  • дафинов лист - 4 - 5 бр.
  • бахар - 1 пакетче
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Паламудът се изчиства и се посипва хубаво със солта. Оставя се така за 24 часа да се осоли. На следващия ден солта се маха от рибата, без да се измива.

Паламудът се нарязва на шайби и се подрежда в дълбок съд. Слагат се дафиновият лист, бахарът и черният пипер. Полива се със зехтина. Зехтинът може да бъде и повече.

Трябва да покрие рибата. Съдът се покрива с фолио или капак и се слага в хладилника. Отново престоява 24 часа. След това се изважда и се опитва рибата.

Ако не е готова, може да престои още няколко часа, но първо трябва да се разбърка и чак след това се покрива с капак и се връща в хладилника.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар