Тутманик Облак

10/10/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2468248
"Толкова мек и пухкав, че наистина се топи в устата "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 761
  • Преглеждания за месеца401
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа и го смесваме със солта. Начупваме маята директно в киселото мляко и добавяме оцета и захарта. Разбиваме яйцата и ги сипваме при млякото.

Разбъркваме и изсипваме при брашното. Замесваме тесто и го оставяме да втаса за 30 минути. След като удвои обема, си го разточваме на правоъгълна кора, дебела 1 пръст.

Намазваме с разбитият жълтък с прясно мляко. Натрошаване сиренето равномерно и навиваме на руло. Нарязваме го на парчета и ги подреждаме като цвете в кръгла, намаслена тава.

Оставяме да втасва още 15 минути. След това намазваме с жълтък и прясно мляко и разпределяме отгоре парченца масло. Печем в загрята фурна на 150 градуса до златисто.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар