Зелеви сармички на фурна със сос

10/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф99012329113
"Специално предложение за всички, които обожават сочни сармички "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо564
  • Преглеждания за месеца563
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете листата на зелката, като им отстраните кочаните. Омесете каймата с подправките и яйцето за спойка. Измийте ориза и започнете да оформяте сармите, като взимате малко от каймата и ориза.

Завивате ги внимателно и подреждате в дълбока тава, намазнена с повече олио. Добавяте вода и още олио, ако е необходимо, и покривате с фолио. Печете във фурната за около час.

Разбивате яйцата с млякото и брашното. От горещия бульон на сармите сипвате при млечната смес, докато се изравнят температурите и заливате сърмичките. Запичате ги за още 10 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар