Бисквитена торта с карамелен крем

10/10/2017
Росица Петрова
отРосица ПетроваНовак22334
"Не ни трябва повод, за да приготвим тази разкошна бисквитена торта, нито извинение да я изядем цялата "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 375
  • Преглеждания за месеца334
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме захарта и я загряваме до карамелизиране. Когато е готова, прибавяме прясното мляко и бъркаме, докато се разтопи карамелът.

В купа разбиваме трите яйца с брашното, докато се получи гладък крем. Прибавяме ги към млякото на тънка струя при непрекъснато бъркане.

Когато кремът се сгъсти, го махаме от котлона и прибавяме ванилията и маслото. Разбъркваме, докато маслото се разтопи.

Потапяме бисквитите за кратко в прясно мляко и ги редим в правоъгълна тавичка. Следва крем и така редуваме до изчерпване на продуктите. Отгоре украсяваме с разтопен шоколад и ядки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар