Полезни банички без яйца

10/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67193016935
"Специална награда заслужава онзи, който е измислил здравословните банички "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кори за баница – 8 бр. плътни
  • извара – 300 г обезмаслена
  • кисело мляко – 300 г нискомаслено
  • зехтин – 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете млякото, щипка сол и изварата. Разбъркайте до еднородна смес. Намажете тавичка с лъжица зехтин.

Вземете 2 бр. от корите, сипете от сместа, разнесете равномерно по цялата повърхност и загънете на руло, като започнете от широката част на корите.

С останалите кори процедирайте по същия начин, намазвате две и навивате. Подредете навитите банички в тавата и ги намажете отгоре със зехтина.

Загрейте фурната на 170 градуса. Поставете тавата и запечете за 40 мин. до златист цвят.

Поднесете баничките с нискомаслен айран.

Ползвала съм сръбски кори за баница. Продават ги и тук в България в по-малките магазинчета. Тези кори са по-плътни и са направени само от брашно, вода и сол.

Баничките са подходящи за здравословно хранене, за хора на диети след хирургични интервенции и са наистина хрупкави и вкусни.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар