Полезни банички без яйца

10/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719775
"Специална награда заслужава онзи, който е измислил здравословните банички "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 975
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете млякото, щипка сол и изварата. Разбъркайте до еднородна смес. Намажете тавичка с лъжица зехтин.

Вземете 2 бр. от корите, сипете от сместа, разнесете равномерно по цялата повърхност и загънете на руло, като започнете от широката част на корите.

С останалите кори процедирайте по същия начин, намазвате две и навивате. Подредете навитите банички в тавата и ги намажете отгоре със зехтина.

Загрейте фурната на 170 градуса. Поставете тавата и запечете за 40 мин. до златист цвят.

Поднесете баничките с нискомаслен айран.

Ползвала съм сръбски кори за баница. Продават ги и тук в България в по-малките магазинчета. Тези кори са по-плътни и са направени само от брашно, вода и сол.

Баничките са подходящи за здравословно хранене, за хора на диети след хирургични интервенции и са наистина хрупкави и вкусни.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!