Заешко с ориз и зеленчуци

10/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294517955
"Празник за очите, празник за стомаха "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо886
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • заешко месо – ½ заек
  • черен пипер – 5 бр. зърна
  • лук – 1 глава малка
  • магданоз – ½ връзка, дръжки
  • За ориза
  • ориз – 1 ч.ч.
  • моркови – 1 бр. голям
  • чушки – 2 бр. червени, печени
  • зехтин – 2 с.л.
  • естрагон – 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз – ½ връзка, листа
  • вино – 1 к.ч. бяло
  • бульон – 2 ч.ч. от варенето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера половин заек заедно с разрязана на половини глава лук, зрънца черен пипер и дръжките магданоз. Сварете до готовност на месото, извадете и оставете да се охлади.

Прецедете бульона, като оставите 2 ч.ч. да полеете ориза с него. Измийте ориза в цедка под течаща студена вода.

Рендосайте моркова, нарежете чушките и магданоза. Обезкостете заешкото месо и го накъсайте на парчета.

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете в тава ориза, подправките, зеленчуците и зехтина. Сипете бульона и бялото вино, разбъркайте.

Поставете тавата във фурната и печете ориза 30-40 мин. до готовност.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар