Мамината яхния

10/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67092916875
"Защото мама наистина готви най-добре И най-вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 661
  • Преглеждания за месеца9660
  • Преглеждания за седмицата455
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • телешко месо – 400 г вайсбрат
  • свинско месо – 400 г бут
  • картофи – 500 г
  • моркови – 200 г
  • лук – 2 глави
  • вино – 1/2 ч.ч. червено
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • сол
  • олио – 2 с.л
  • чесън – 1 скилидка
  • кимион – 1 ч.л.
  • дафинов лист – 1 бр.
  • бульон – 3 ч.ч. телешки
  • праз – 150 г
  • черен пипер – 1 к.л. млян
  • магданоз – няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото трябва да бъде със стайна температура. Почистете месото от сухожилията, нарежете го на не големи парчета и сложете в мазнината да се запържи за 5-8 мин, добавете сол и черен пипер и махнете от котлона.

Обелете и почистете зеленчуците. Морковите и праза нарежете на колелца, картофите и лука - на по-големи парчета, чесъна и магданоза - на ситно.

Сложете зеленчуците в глинен гювеч или гърне. Добавете месото с отделилата се мазнина, поръсете с кимион, червен пипер, сол, черен пипер, дафинов лист и сипете виното с бульона.

Затворете с капака и сложете във фурната, пуснете на 200 градуса за 30 мин., след това намалете на 180 градуса и гответе 90 мин.

Извадете и поднесете яхнията с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар