Мамината яхния

10/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719715
"Защото мама наистина готви най-добре И най-вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 280
  • Преглеждания за месеца1871
  • Преглеждания за седмицата137
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото трябва да бъде със стайна температура. Почистете месото от сухожилията, нарежете го на не големи парчета и сложете в мазнината да се запържи за 5-8 мин, добавете сол и черен пипер и махнете от котлона.

Обелете и почистете зеленчуците. Морковите и праза нарежете на колелца, картофите и лука - на по-големи парчета, чесъна и магданоза - на ситно.

Сложете зеленчуците в глинен гювеч или гърне. Добавете месото с отделилата се мазнина, поръсете с кимион, червен пипер, сол, черен пипер, дафинов лист и сипете виното с бульона.

Затворете с капака и сложете във фурната, пуснете на 200 градуса за 30 мин., след това намалете на 180 градуса и гответе 90 мин.

Извадете и поднесете яхнията с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар