Мамината яхния

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Мамината яхния
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Защото мама наистина готви най-добре И най-вкусно"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г вайсбрат
  • свинско месо - 400 г бут
  • картофи - 500 г
  • моркови - 200 г
  • лук - 2 глави
  • вино - 1/2 ч.ч. червено
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 2 с.л
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бульон - 3 ч.ч. телешки
  • праз - 150 г
  • черен пипер - 1 к.л. млян
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото трябва да бъде със стайна температура. Почистете месото от сухожилията, нарежете го на не големи парчета и сложете в мазнината да се запържи за 5-8 мин, добавете сол и черен пипер и махнете запърженото месо от котлона.

Обелете и почистете зеленчуците. Морковите и праза нарежете на колелца, картофите и лука - на по-големи парчета, чесъна и магданоза - на ситно.

Сложете зеленчуците в гювеч или гърне. Добавете месото с отделилата се мазнина, поръсете с кимион, червен пипер, сол, черен пипер, дафинов лист и сипете виното с бульона.

Затворете с капака и сложете във фурната, пуснете на 200 градуса за 30 мин., след това намалете на 180 градуса и гответе 90 мин.

Извадете и поднесете яхнията с накълцан магданоз.

Мамината яхния е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Благодаря ви за хубавата рецепта, ще я пробвам когато имам гости
30.09.2018 13:46
1