Пикантен паниран патладжан

11/08/2012
anitramот anitramНовак
"Да, пърженето не е полезно, но пък е толкова вкусно, че няма как да пропуснем да си хапнем от тези пикантни панирани патладжани!"
Приготвяне35 мин.
Готвене10 мин.
Общо45 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 609
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • За паниране
  • грис - 3 с.л.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият патладжан се нарязва на шайби. Посолява се и се оставя да се отцеди горчилката за около половин част, след което се измива.

Резените патладжан се овалват в гриса, царевичното нишесте, брашното, солта и черният пипер.

Пържи се в сгорещено олио.

Пожелание се сервира с млечен чеснов сос.подобни рецепти тук

5 4
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

anitram
anitram
11.04.2013 14:48
да трябва да се смесят
0
0
anitram
anitram
22.12.2012 12:16
Смесвате ги.
0
0
Димитър
Димитър
03.10.2012 12:58
аз ги смесвам
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв