Баклавички със сушени плодове и локум

10/10/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2705870
"Вкусна баклавичка от старите тефтери - да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • фини кори за баница - 1 пакет
  • за плънка
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани
  • локум - 1/2 кутия
  • червени боровинки - 2 с.л.
  • стафиди - 2 с.л.
  • коняк - 50 мл
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • боров мед - 1 с.л.
  • портокал - 1/2 бр. кора
  • ванилия - 2 прахчета
  • канела - 1 щ.
  • за сиропа
  • вода - 500 мл
  • кристална захар - 300 г
  • краве масло - 4 с.л.
  • още
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се приготвя плънката. Боровинките и стафидите залейте в купичка с коняк и ги оставете да престоят 30-40 минути.

Локума нарежете на малки кубчета. Яйцето разбийте с вилица с двете лъжици захар. Добавете и меда. Орехите смелете и смесете с нарязаните локумчета и отцедените сушени плодове.

Настържете към тях кората на половин портокал и добавете ванилия и канела. Фините кори ги разделете по брой, като вземате по 4-5 листа.

Сложете от плънката по края на кората и навийте заедно листите на руло. Нарежете навитите ролки на пръстени, широки около 3 см. и ги подредете в суха тавичка, изправени като пънчета.

Изпечете баклавичките в предварително загряла фурна на 200 градуса до зачервяване. След като са изстинали добре, ги поръсете с настъргана кора от половин лимон и ги залейте с горещия сироп.

Него пригответе от 500 мл вода и 300 грама захар, като го сложите на огъня да поври сиропът за 6-7 минути. Като го смъкнете от огъня, прибавете 3-4 пълни супени лъжици краве масло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар