Пропукани чушлета в марината

10/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач357150362
"Следващият път, когато ви отправят пикантно предложение - приемете "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 231
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам чушлетата и ги подсушавам. Скъсявам дръжките им, за да не заемат място. Изчистения магданоз нарязвам на ситно, а обелените скилидки чесън - на тънки резенчета. Приготвям марината от захарта, солта и оцета. Слагаме я на котлона да заври, за да се разтворят съставките.

Поставя, я на страна, за да се охлади. Пропуквам лютите чушки на тефлонов тиган /или скара/. Непосредствено след топлинната обработка ги поставям в охладената марината. Разбърквам ги добре и ги похлупвам с капак. Така престояват около 3-4 часа.

Приготвям буркани, в които подреждам ред чушки, ред магданоз и чесън. Притискам внимателно съставките и ги заливам с маринатата.

Тези мариновани чери чушлета не се стерилизират и нямат добавка на аспирин или друг консервант. Запазват ги оцетът и захарта.

Съвет: Когато ви се налага да обелите по-голямо количество чесън, освободете скилидките и ги залейте със студена вода за няколко часа. Отделянето на люспата става много лесно и бързо.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар