Мъфини с овесени ядки

11/08/2012
от РадинаНовак
"Ароматни мъфини със страхотна текстура, вкус и аромат Опитайте и ще ни благодарите "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 196
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • овесени ядки - 2 ч.ч. фини ядки
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 брой
  • кафява захар - 1/2 ч.ч. може и бяла
  • олио - 1/3 ч.ч. или разтопено масло
  • ябълки - 1 ч.ч. настъргани
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват ядките, содата, солта, бакпулверът и канелата. Объркват се и се заливат с прясното мляко. Сместа се оставя да постои 20 минути, за да омекнат хубаво овесените ядки.

В друга купа се разбиват яйцето със захарта, след това на струйка се прибавя олиото. Накрая се добавят орехите (може и без тях, според вкуса) и настърганите ябълки (Разбиват се с вилица или бъркалка, но не и с миксер! ). Сместа се изсипва в овесените ядки и леко се разбърква, няма нужда да се престаравате.

Във формата за мъфини се слагат специални хартийки и сместа се разпределя равномерно в тях. Кексчетата се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.подобни рецепти тук

5 11
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Dia_17
Dia_17
28.03.2017 23:44
Направо ги обожавам! Много са вкусни, със страхотен аромат на канела. Не се надигнаха и всъщност станаха меки, въпреки че от снимката очаквах да са хрупкави. Не залепнаха, много лесно се маха хартията. Много добра рецепта!
1
0
лола
лола
28.04.2014 14:46
много добра рецепта,мерси!
1
0
Невена
Невена
04.02.2013 13:08
Получиха ми се супер. Не залепнаха. Много добра рецепта. Поздравления!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв