Картофени рулца със сос от тиквички

10/10/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаНовак261162
"Свободни ли сте за вечеря? Защото ще готвим сочни картофени рулца и си търсим компания "
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, измиваме и нарязваме на едри кубчета картофите, след което ги сваряваме в подсолена вода. Когато са готови, ги намачкваме с преса, добавяме суровото яйце (отново намачкваме) и овкусяваме със сол и черен пипер.

За плънката нарязваме кренвирша, кашкавала, топеното сирене и киселите краставички на кубченца. Разбъркваме ги в купа. Разделяме картофеното пюре на 4 равни части. Върху кухненско фолио разпределяме първата част (стараем се да е в правоъгълна форма).

Отгоре разпределяме от плънката и внимателно събираме краищата, като трябва да се получи руло. Повтаряме действието и с останалите 3 части пюре. Така получените 4 рула оставяме в хладилник за 1 час.

След това отстраняваме фолиото внимателно и ги подреждаме в тава, покрита с хартиено фолио. Отгоре поръсваме галетата и напръскваме с разтопеното масло. Печем до златист загар.

През това време приготвяме соса. Обелваме и нарязваме на кубчета тиквичката и я запържваме за 4-5 мин. в 1 с.л. олио. След това я прехвърляме в блендер, като добавяме и останалите продукти за соса. Пасираме.

След като рулата са се изпекли, внимателно ги разпределяме в чинии и добавяме от соса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар