Кифлички Калцоне и с мармалад

11/08/2012
todor
отtodorНовак1
"Кифлички с два вида пълнеж - и за любителите на сладичкото, и за любителите на пицата "
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции60 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 036
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купичка се разбърква маята, захарта, солта, 100 мл. топла вода с брашно на кашичка да шупне.

През това време приготвяме плънките: едната си е мармалад, другата - начупено сирене.

За Калцонето се прави плънка от нарязан на ситно кренвирш, кисела краставичка, кашкавал и чубрица, обърква се хубаво и на 1 кифла отива по около 2 лъжички плънка. Затова е Калцоне.

През това време сместа за тестото е вече готова, кашичката се изсипва в голяма купа с брашно, където ще се меси. Прибавят се 250мл. топло мляко, 250 мл. топла вода и 150 мл. олио, от които се омесва меко тесто. Поема около 1.2 - 1.4 кг брашно.

Разделя се на 8 топки, всяка се точи на кора. Всяка кора се реже на 8 или 6 части - зависи от големината и в широкия край се поставя плънка по желание. Завиват се кифлички и се пекат до зачервяване.

Излизат около 60 кифлички.подобни рецепти тук

5 7
4 8
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

има ли значение?
има ли значение?
03.06.2013 11:41
Защо триете коментари,които не са ви удобни? Защо не напишете,че рецептата е на Пепа Стоева? Толкова ли е трудно? Жалки сте,жалки.......
0
0
Жанет
Жанет
02.06.2013 17:25
100 мл е водата към маята, а 250 мл е водата за замесванена тестото, общо 350 мл.
0
0
sia
sia
30.05.2013 20:30
А ако се изпекат върху хартия за печене се спестява миенето на тавата :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв