Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифлички Калцоне и с мармалад

Кифлички Калцоне и с мармалад

todortodor
Новак
1219
Кифлички Калцоне и с мармалад1 / 2
11/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
60 бр.
"Кифлички с два вида пълнеж - и за любителите на сладичкото, и за любителите на пицата"

Необходими Продукти

  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 100 мл. топла
  • брашно - 1.4 кг.
  • олио - 150 мл.
  • прясно мляко - 250 мл. топло
  • за плънките
  • мармалад - 200 - 250 гр.
  • сирене - 250 гр.
  • кренвирши - 250 гр.
  • кашкавал - 200 гр.
  • кисели краставички
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купичка се разбърква маята, захарта, солта, 100 мл. топла вода с брашно на кашичка да шупне.

През това време приготвяме плънките: едната си е мармалад, другата - начупено сирене.

За Калцонето се прави плънка от нарязан на ситно кренвирш, кисела краставичка, кашкавал и чубрица, обърква се хубаво и на 1 кифла отива по около 2 лъжички плънка. Затова е Калцоне.

През това време сместа за тестото е вече готова, кашичката се изсипва в голяма купа с брашно, където ще се меси. Прибавят се 250мл. топло мляко, 250 мл. топла вода и 150 мл. олио, от които се омесва меко тесто. Поема около 1.2 - 1.4 кг брашно.

Разделя се на 8 топки, всяка се точи на кора. Всяка кора се реже на 8 или 6 части - зависи от големината и в широкия край се поставя плънка по желание. Завиват се кифлички и се пекат до зачервяване.

Излизат около 60 кифлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
48
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

има ли значение?
има ли значение?
Защо триете коментари,които не са ви удобни? Защо не напишете,че рецептата е на Пепа Стоева? Толкова ли е трудно? Жалки сте,жалки.......
03.06.2013 11:41
Жанет
Жанет
100 мл е водата към маята, а 250 мл е водата за замесванена тестото, общо 350 мл.
02.06.2013 17:25
sia
sia
А ако се изпекат върху хартия за печене се спестява миенето на тавата :)
30.05.2013 20:30
galq
galq
защо в рецептата водата е 100гр а в приготовлението е250?колко вода се слага?????????
29.11.2012 18:26
Ангелина
Ангелина
Тези със солената плънка са страхотни! Поздравления!
27.11.2012 14:05