Бабината баница с мая

11/10/2017
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваЧирак105664
"По-ценни от всички семейни скъпоценности е бабината рецепта за баница с мая "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо687
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме 2/3 от брашното заедно със солта. В средата оформяме кладенче. Маята и захарта разтваряме в прясното мляко, което предварително сме подгряли леко. Покриваме съда с тази смес с кърпа и оставяме на топло да втаса докато шупне.

След като това стане, в кладенчето слагаме маята и яйцата и замесваме до меко тесто. Поставяме тестото в поръсен с брашно съд и отново го оставяме да втаса до удвояване на обема. Разтопяваме си маслото на водна баня или в микровълнова.

Разделяме полученото тесто на 12 еднакви по големина топки. Разточваме всяка топка тесто на средно голяма кора, намазваме я обилно с масло и я покриваме с друга. Разточваме възможно най-тънко. Процедираме така с всички топки тесто и получаваме общо 6 кори.

Всяка намазваме с разтопено масло и разпределяме върху нея част от разбитото кисело мляко, яйца и натрошено сирене. Навиваме на руло. Поставяме го завито като охлюв в намазана с олио кръгла тава.

Повторете за всички кори. Отгоре намазваме получените рула с разбито с малко вода яйце. Разпределяме и останалото краве масло, нарязано на малки кубчета върху баницата.

След това печем в загрята фурна на 200 градуса за около 40-50 мин. След като е готова баницата, я напръскваме с малко студена вода и я завиваме с кърпа за да омекне.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар