Баница с масло и сирене

11/10/2017
"Вкус като от едно време - как да не ометеш цялата тава?"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо237
  • Преглеждания за месеца236
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се натрошава сиренето, добавя се киселото мляко, сода за хляб, бакпулверът и накрая яйцата. Всичко се разбърква добре, трябва да се получи смес като средно гъста каша.

Широка тава се намазва с олио, отгоре се нарежда един лист кора, намазва се с меко масло тук-там, върху него се нарежда втори лист, намазан с масло и с лъжица се разпределя част от плънката по цялата кора. Следват нови два листа, намазани с масло и плънка.

Така се оформя баницата с всички кори. Нарязва се отгоре с нож на квадрати. В купа се разбиват яйцата с щипка сол и добавяме прясното мляко. С черпак се залива отгоре.

Печем баницата в загрята на 200 градуса фурна.Изважда се и нарязваме на парчета триъгълни или квадратни. Сервираме с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар