Дърпана баница с тиква и канела

11/10/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач6396
"Знаете ли защо е дърпана? Защото всеки дърпа тавата с баницата и вика За мен е, за мен е "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 с. л.
  • вода - 500 мл хладка
  • олио - 100 мл /за намазване/
  • За плънката
  • тиква - 500 г
  • канела - 2 с.л.
  • захар - 300 г
  • олио - 100 мл
  • орехи - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото се замесва меко тесто, разделя се на топки колкото юмрук и се оставя да втаса докато удвои обема си. Когато оформим топките ги намазваме обилно с олио. През това време си приготвяме плънката.

Почистваме прясната тиква и я рендосваме на едро ренде. Готовата тиква се смесва с канелата и ситно нарязаните орехови ядки.

Когато тестото е готово го разтегляме върху покривка във формата на кръг възможно най-тънко. Наръсваме кората с плънката от тиква, орехи и канела, с лъжица наръсваме 2-3 с.л. олио и 4-5 с.л захар.

Навиваме на руло, като повдигаме единия край на покривката и редим в тавата във формата на охлюв.

Така приготвяме всички останали кори, като всяка следваща навиваме около предишната. Намажете баницата с олио и наръсете захар.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят. Готовата баница покрийте с кърпа за 15 минути за да омекне.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар