Домашно пилешко с ориз и картофи

11/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор493344902
"Ако има състезание за най-обичано и приготвяно ястие у нас, то пилето с картофки определено ще бъде в топ 10 "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо606
  • Преглеждания за месеца605
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пиле – 1 кг домашно
  • ориз - 1 ч.ч.
  • картофи – 7 бр. средни
  • олио – 1 к.ч.
  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 бр.
  • доматен сок – 300 мл
  • чубрица – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • дафинов лист – 1 бр.
  • сол – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и го поставете в тенджера със студена вода и сол, варите до полуготовност на месото.

Нарежете лука на ситно, а моркова на шайби. Нагрейте олиото в тиган и добавете нарязания зеленчук, пържите до омекване.

Добавете добре измития ориз и нарязаните на средни по големина картофи, запържете за около 3-4 минути. Добавяте доматения сок и пържите до изпаряване на водата на сока.

В тава разпределете на дъното запържения зеленчук, поръсете с подправките, наредете порциите пилешко месо отгоре. Налейте 4 ч.ч. от чорбата на пилето и ако е нужно посолете на вкус.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 40 минути до готовност на ориза и картофите.

Оставете ястието във фурната за 10 минути, докато се усвои чорбата от ориза. Сервирайте топло.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар