Домашно пилешко с ориз и картофи

11/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф753447375
"Ако има състезание за най-обичано и приготвяно ястие у нас, то пилето с картофки определено ще бъде в топ 10 "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 436
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пиле - 1 кг домашно
  • ориз - 1 ч.ч.
  • картофи - 7 бр. средни
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 300 мл
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и го поставете в тенджера със студена вода и сол, варите до полуготовност на месото.

Нарежете лука на ситно, а моркова на шайби. Нагрейте олиото в тиган и добавете нарязания зеленчук, пържите до омекване.

Добавете добре измития ориз и нарязаните на средни по големина картофи, запържете за около 3-4 минути. Добавяте доматения сок и пържите до изпаряване на водата на сока.

В тава разпределете на дъното запържения зеленчук, поръсете с подправките, наредете порциите пилешко месо отгоре. Налейте 4 ч.ч. от чорбата на пилето и ако е нужно посолете на вкус.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 40 минути до готовност на ориза и картофите.

Оставете ястието във фурната за 10 минути, докато се усвои чорбата от ориза. Сервирайте топло.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар