Императорска палачинка

11/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф779447645
"Не просто великолепна, палачинка, чийто вкус ще ви пренесе в Рая на палачинките "
Приготвяне20 мин.
Готвене6 мин.
Общо26 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо584
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките нa по-големи резени, поставете ги във водата заедно със захарта и лимоновия сок, варите за около 10 минути. Премахнете от котлона и оставете да се охлади напълно, заедно с останалата вода в него.

Отделете белтъците от жълтъците. С миксер разбийте белтъците с 1 щипка сол на пяна.

При жълтъците добавете канелата, ванилията и захарта, прибавете прясното мляко при непрекъснато бъркане и брашното, до гладка еднородна палачинкова смес. Прибавете разбитите на пяна белтъци и с шпатула разбъркайте бавно и внимателно.

Нагрейте тиган с незалепващо покритие, разтопете половината масло в него и сипете половината палачинкова смес.

След като покафенее отдолу обърнете палачинката, с лъжица накъсайте палачинката в тигана и печете от другата страна до златисто. Така процедирате и с останалите части масло и смес.

Сервирайте накъсаната палачинка, поръсена с пудра захар и гарнирана със сварените и охладени ябълкови резени.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14
marcheva14
15.10.2017 17:02
Не, претенции за кулинар, нямам! Аз се забавлявам, но за разлика от теб много рядко правя пропуски, а при теб са много чести, все нещо липсва, допълва се, губи се. Нищо, ние ще се досещаме. Мда.... за съжаление годините си оказват своето влияние, но всички ще ни стигне, няма начин.
0
1
marcheva14
marcheva14
15.10.2017 13:19
В рецептата се разделят яйцата. Белтъците се разпенват с щ. сол. Добре. Към жълтъците се добавят , канелата ,ванилията, захарта, млякото, и брашното. После сместа се запича в масло на тиган и нищо повече не се споменава за разбитите на пяна белтъци. Те така ли се оставят за някой друг път? Няколко пъти прочетох и не намерих къде се добавят. Благодаря!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв