Императорска палачинка

11/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор561365563
"Не просто великолепна, палачинка, чийто вкус ще ви пренесе в Рая на палачинките "
Приготвяне20 мин.
Готвене6 мин.
Общо26 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо330
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца – 4 бр.
  • канела – 1 ч.л.
  • ванилия – 1 бр.
  • захар – 2 с.л.
  • сол – 1 щипка
  • прясно мляко – 250 мл
  • брашно – 140 г
  • за соса
  • ябълки – 3 бр.
  • вода – 300 мл
  • лимонов сок – 1 с.л.
  • захар – 3 с.л.
  • масло – 40 г
  • пудра захар – за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките нa по-големи резени, поставете ги във водата заедно със захарта и лимоновия сок, варите за около 10 минути. Премахнете от котлона и оставете да се охлади напълно, заедно с останалата вода в него.

Отделете белтъците от жълтъците. С миксер разбийте белтъците с 1 щипка сол на пяна.

При жълтъците добавете канелата, ванилията и захарта, прибавете прясното мляко при непрекъснато бъркане и брашното, до гладка еднородна палачинкова смес. Прибавете разбитите на пяна белтъци и с шпатула разбъркайте бавно и внимателно.

Нагрейте тиган с незалепващо покритие, разтопете половината масло в него и сипете половината палачинкова смес.

След като покафенее отдолу обърнете палачинката, с лъжица накъсайте палачинката в тигана и печете от другата страна до златисто. Така процедирате и с останалите части масло и смес.

Сервирайте накъсаната палачинка, поръсена с пудра захар и гарнирана със сварените и охладени ябълкови резени.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Не, претенции за кулинар, нямам! Аз се забавлявам, но за разлика от теб много рядко правя пропуски, а при теб са много чести, все нещо липсва, допълва се, губи се. Нищо, ние ще се досещаме. Мда.... за съжаление годините си оказват своето влияние, но всички ще ни стигне, няма начин.
0
1
marcheva14  Мария Симеоно
В рецептата се разделят яйцата. Белтъците се разпенват с щ. сол. Добре. Към жълтъците се добавят , канелата ,ванилията, захарта, млякото, и брашното. После сместа се запича в масло на тиган и нищо повече не се споменава за разбитите на пяна белтъци. Те така ли се оставят за някой друг път? Няколко пъти прочетох и не намерих къде се добавят. Благодаря!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв