Пита Таралеж

11/10/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач275893332
"Вкусни идея за питка, която да направите с децата си "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля и в него се разтваря сухата мая. След като маята е разтворена се прибавят яйцата, кравето масло, солта и захарта. Разбърква се хубаво. Прибавя се и хладката вода.

Отново се разбърква. Трябва да се получи еднородна смес. Брашното се пресява. След това започва да се прибавя постепенно към сместа. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се оставя на топло и завито с кърпа за около 20 минути. След като тестото от тестото се отделят две малко топки тесто.

Останалото тесто се оформя на таралеж. До него се слагат двете малки топки тесто, които ще бъдат крачетата на таралежа.

След това с остра ножица се оформят бодлите на таралежа, като се реже леко тестото.Тестото се оставя да втаса за 20 минути. Зърната черен пипер се слагат за очи и носле.

В купичка се разбива жълтъкът и към него се прибавя малко олио. С жълтъка се намазва питата. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар