Питка със сирене и пушено свинско месо

11/10/2017
"Забравете онова за мъжата и мусаката. Господата са луди по тази питка със сирене и пушено месце "
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо560
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 42 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 5 - 6 с.л.
  • за плънката
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • месо - 300 г пушено свинско
  • за намазването
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята. След това се прибавят и останалите продукти, без брашното. Разбърква се хубаво. Брашното се пресява и се прибавя постепенно към сместа.

Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя да втаса на топло. Втасва около 20-30 минути. През това време в купа се разбиват яйцата, прибавя се и сиренето. Разбърква се хубаво.

Пушеното свинско месо се реже на ленти. След като тестото е втасало се разточва на тънка кора. Реже се на ленти с широчина 3-5 см.

Върху всяка лента тесто се слага от сместа с яйцето и сиренето и от лентите пушено свинско месо. Навива се на руло и се реди в тава. Тавата предварително трябва да е намазана с олио и набрашнена.

Това се повтаря докато свършат продуктите. След това питата се оставя да втаса за още 30 минути.

В купа се разбива жълтъка с малко олио. С него се намазва втасалата пита и се слага да се пече. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35-40 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар