Питки с риган и маслини

11/10/2017
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1326941
"Толкова ароматни могат да са само нашите питки с риган и маслини "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 076
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително затопляме млякото. Към пресятото брашно добавяме маята, солта, захарта и ригана. Омесваме ги добре.

В средата правим кладенче, в което поставяме яйцето, олиото, млякото, оцета и нарязаните маслини. Месим до получаване на меко и еластично тесто.

Оставяме тестото да втаса до удвояване на обема са.

С ръце оформяме кръгли хлебчета, които намазваме със зехтин. Печем питките на на около 180 градуса.

Когато станат кафеникави ги изваждаме ги напръскваме с малко вода. Завиваме с кърпа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар