Тутманика на мама

11/10/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач275893322
"Сега са видим кой е наследил златните ръце на мама "
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо415
  • Преглеждания за месеца414
  • Преглеждания за седмицата141
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в него се прави кладенче. В него се натрошава маята и се залива с леко затопленото прясно мляко. Прибавят се и останалите продукти и се замесва меко тесто.

При необходимост може да добавите още малко брашно. Готовото тесто се оставя завито и на топло да втаса за около 20 минути. През това време се разбиват яйцата и към тях се прибавя натрошеното сирене. Втасалото тесто се разделя на две половини.

Едната половина тесто се разточва на тънка кора и се поръсва със сместа от яйцата и сиренето. След това се навива на руло и се прехвърля в тава. Тавата трябва да е намазана с олио и набрашнена. Навива се на охлюв, като се почне от средата.

Същото се повтаря и с другата половина от тестото. Прехвърля се в тавата. След това се оставя да втаса за още 30 минути.

След като е втасал тутманикът се намазва с разбития жълтък с малко олио. Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар