Патладжани под завивка

11/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395619515
"Изкусителен аромат и вкус, който ще надмине и най-смелите ви очаквания "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 904
  • Преглеждания за месеца1080
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете патладжаните от дръжките. Нарежете на колелца с дебелина 1. 5 см, посолете и оставете в гевгир да се отцеди горчивата им вода за 30 минути. Измийте със студена вода и ги подсушете.

Може да изпържите колелцата на тиган в олио до златисто, аз ги изпекох върху хартия за печене, намазах всяко с олио, подредих ги едно до друго и сложих хартията върху металната скара на фурната.

Поставих я на най-високото ниво и пуснах грил функцията на 200 градуса. Изпекоха се за 5 минути, като на половината време ги обърнах да се запекат и от другата страна. Вие изберете как ще ви е най-удобно.

Направете сос Бешамел, като разтопите маслото, сложите брашното, разбъркайте и запържете до златисто. Сипвайте по малко от млякото до пълното му поемане при непрекъснато бъркане. Подправете на вкус, оставете да клокне и махнете от котлона.

Почистете лука, нарежете на ситно и запържете до омекване в зехтина. Сложете каймата, раздробете я на парченца и запържете до златисто.

Почистете чесъна и нарежете на ситно, добавете го към лука и каймата, разбъркайте и сипете доматите. Следват подправките, сложете на вкус и разбъркайте. Гответе на средна температура до намаляване на течността и сгъстяване.

Намажете не голяма тавичка с зехтин. На дъното сложете половината патладжани, сипете доматения сос и отгоре покрийте с останалите патладжани.

Най-отгоре сипете целия сос Бешамел, рендосайте сиренето ементал (кашкавал) и поръсете с пармезан.

Сложете в загрята фурна на 200 градуса за 15мин до получаване на златиста заливка.подобни рецепти тук

5 15
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар