Уникални панирани ябълки

11/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен. Ние изядохме четири "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 481
  • Преглеждания за месеца302
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • брашно – 1 ч.ч.
  • ябълки - 5 бр. сладки
  • яйца – 1 бр.
  • сол
  • захар – 2 с.л.
  • прясно мляко – ½ ч.ч.
  • портокали – 1 бр.
  • ванилия – 1 прахче
  • бакпулвер – 1 ч.л.
  • За поръсване
  • канела
  • захар
  • За пържене
  • олио - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с прясното мляко и настъргана кора на портокал в купа.

В друга купа сложете брашното, захарта, бакпулвер, щипка сол и ванилия. Разбъркайте и добавете яйчената смес.

Разбийте с тел до хомогенна смес, панировката трябва да е малко по-гъстота от тесто за палачинки. Ако е прекалено гъсто добавете още малко мляко, ако е по-течно - брашно.

Сложете олиото в тенджерка и загрейте до 170-160 градуса.

Почистете и обелете ябълките, нарежете на половинки, а след това на четвъртини. Изцедете сока от портокала върху тях.

Потапяйте всяко парче ябълка в панировката и запържете от двете страни в олиото. Извадете върху метална решетка да се отцедят от мазнината.

Смесете канела и захар в чинийка и оваляйте готовите ябълки в сместа. Идеални са за хапване както топли, така и студени.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар