Казанлъшка баница

13/08/2012
"Ако някога ви се прииска да хапнете наистина вкусна, пухкава и мека баница, отидете в Казанлък. Там разбират от правене на баници "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо188 816
  • Преглеждания за месеца1631
  • Преглеждания за седмицата1002
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За да приготвите сместа, първо слагате яйцата и сиренето и разбивате докато сиренето не стане на съвсем малки пaрченца. По желание може да оставите някое по-голямо парченце.

Добавяте киселото мляко и отново разбивате. Едновременно добавяте и олиото - една по една лъжиците. Ако искате, може вместо в сместа, да намазвате корите!

В намазнена тавичка слагате първо кора, после от сместа по цялата широчина на кората, пак кора, докато свършат.

Печем баницата в предварително загрята фурна на 180-190 градуса до готовност. Отгоре можем да намажем с едно яйце.подобни рецепти тук

5 25
4 5
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Виктория
Виктория
02.01.2016 10:19
много е хубава само че аз я правя вита и става перфектна
5
2
веси
веси
01.02.2014 10:58
браво валя и аз съм я правила и много хубава стана
2
2
Дима
Дима
19.01.2014 20:34
и без сода или газирана вода..., много ми се вижда бухнала
нещо като,
че ли липсва
23
4

Виж всички коментари или напиши такъв