Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Казанлъшка баница

Казанлъшка баница

Казанлъшка баница
Снимка: Admin
2 / 7с Видео
24/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Ако някога ви се прииска да хапнете наистина вкусна, пухкава и мека баница, отидете в Казанлък. Там разбират от правене на баници"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • яйца - 3 - 4 броя
  • сирене - 350 г.
  • олио - 4 с.л.
  • кисело мляко - 200г.
  • сода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите сместа, първо слагате яйцата и сиренето и разбивате докато сиренето не стане на съвсем малки пaрченца. По желание може да оставите някое по-голямо парченце.

Добавяте киселото мляко и отново разбивате. Едновременно добавяте и олиото - една по една лъжиците. Ако искате, може вместо в сместа, да намазвате корите!

В намазнена тавичка слагате първо кора, после от сместа по цялата широчина на кората, пак кора, докато свършат.

Печем баницата в предварително загрята фурна на 180-190 градуса до готовност. Отгоре можем да намажем с едно яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
525
45
33
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория
Виктория
много е хубава само че аз я правя вита и става перфектна
02.01.2016 10:19
12
2
веси
веси
браво валя и аз съм я правила и много хубава стана
01.02.2014 10:58
5
4
Дима
Дима
и без сода или газирана вода..., много ми се вижда бухнала
нещо като,
че ли липсва
19.01.2014 20:34
27
5
Аййй
Аййй
Най-добре с 1 чаена чаша олио !
02.01.2014 19:28
9
4
Малвина Вайс
Малвина Вайс
С готови "Одрински кори" става чудесна баница! Рецептата е подобна, но не с 4 лъжици олио! Разгъват се корите и се прерязват в средата, тъй като са големи. Стават 16 или 18 на брой. Правя ги на два пъти по 8 или 9 бр./в правоъгълна тавичка. Плънката е: чаена чаша олио - с част от него подмазвам тавичката и излишното изцеждам в купата, където прибавям 4-5 яйца, 300-350 гр сирене, кофичка кисело мляко, половин чаена лъжичка сода за хляб. Разбърквам всичко и нанасям по дължината на кората, навивам и редя в тавичката.Отгоре може да се сложат няколко парченца масло. Малко от плънката оставям за намазвани отгоре на корите. Пече се в загрята фурна - 180-200 градуса около 20 мин. Изваждам и гореща напръсквам със студена вода, завивам с вестник и кърпа, оставям я "да ходи до нивата" за 10-15 минути, нарязвам я на парчета /може и да се разкъса/ и...да Ви е сладко!!! Това съм научила от баба ми, с тази разлика, че вече не точа корите поради липса на време и защото ги има в магазина готови.
01.01.2014 22:03
78
17
Шеф Петров
Шеф Петров
Каква баница става с 4 лъжици олио ?
01.01.2014 19:50
42
4
1
Покажи всички подкоментари
мария
мария
Аз я режа , заливам и тогава пека ! После като обърна тавата върху 3 чаши, да стане по разстръскана, не се изсипва!
28.08.2013 21:41
25
3
Гладник
Гладник
Мисля, че няма голяма значение дали ще се нареже преди печенето или ще изчакате да изстине и тогава ще я нарежете. Важното е, че е вкусна!
14.08.2013 13:37
7
2
гери
гери
Баницата преди да се изпече ли се нарязва? Кой и кога може да ми даде отговор?
13.08.2013 23:33
3
1
Покажи всички подкоментари
Галина
Галина
Валя,допускаш груби правописни грешки!Въпреки това,добавих рецептата в любими.
13.08.2013 19:57
4
1