Картофи с варени яйца

12/10/2017
"Вкусът на тази гозба ще изненада приятно дори и най-капризните лакомници "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 298
  • Преглеждания за месеца512
  • Преглеждания за седмицата148
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широк съд загрейте мазнината и сложете нарязания на ситно лук. Запържете до готовност, като разбърквате периодично.

През това време обелете, измийте и нарежете картофите на колелца с дебелина около 1 см.

Пресовайте чесъна и го добавете към готовия лук. Задушете за 2-3 секунди и сложете картофите. Разбъркайте и сипете виното. Оставете да къкри до изпаряване на виното.

Добавете бульона и варете на слаб огън до готовност на картофите без да разбърквате (аз използвах зеленчуков бульон). Разрежете яйцата на две и ги поставете върху ястието.

Поръсете обилно с магданоз и махнете от огъня след 1-2 минутки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар