Азиатска салата с патладжани

12/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Тази салата колко вино и домашна ракийка може да изпие, бедна ви е фантазията "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо677
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • патладжани – 1 бр. голям
  • тиквички – 1 бр.
  • чесън – 3 скилидки
  • джинджифил – 30 г корен
  • люти чушки – 1 бр червена
  • зелен лук – 2 стръка пресен
  • зехтин – 5 с.л.
  • соев сос – 3 с.л.
  • балсамов оцет – 1 с.л.
  • захар – 1 ч.л
  • сол
  • домати – 1 бр.
  • магданоз - или кориандър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете хубави патладжани и тиквички. По възможност нека са по-дълги и да не са дебели.

Измийте зеленчуците, почистете и подсушете. Нарежете ги три части, след това всяка част на половина и накрая всяка половинка на резени с дебелина около 1 см.

Почистете чесъна и го скълцайте, лютата чушка почистете от семките и нарежете на дребно, пресния лук разрежете на ситно, джинджифила обелете и настържете. В купа смесете лука, чесъна, джинджифил и лютата чушка.

Сложете в тиган зехтина и загрейте, пуснете патладжана и тиквичките и запържете до омекване и златист цвят. Патладжаните поемат много мазнина, затова ако е необходимо добавете още малко.

Разбърквайте ги внимателно, за да не се разпаднат като омекнат. Извадете върху домакинска хартия и отцедете.

Сложете в същия тиган сместа от чесън, разбъркайте и запържете за няколко секунди. Върнете патладжана и тиквичката, разбъркайте.

Сипете соев сос, захар, балсамов оцет и сол ако е необходимо. Разбъркайте внимателно и махнете от котлона. Поднесете салатата върху резени домати и поръсете с малко магданоз и зелен лук.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар