Зеленчукова яхния на тиган

12/10/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3021091364
"Дали да не отидем за още хляб, че като гледаме това сосче, голямо отопяване ще падне "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо351
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул и бамята се измиват, почистват и нарязват. Патладжанът се обелва, нарязва на кубчета и посолява. След 20 минути се изстисква от горчивия сок.

Чушките се почистват от дръжките и семената и се нарязват. Лукът и чесънът се наситняват. Доматите се обелват и рендосват на ситно ренде.

В дълбок тиган с олио се задушават лукът и чесънът. Щом поомекнат, се добавят зеленият фасул, бамята, чушките и кубчетата патладжан. Запържват се за кратко при непрекъснато бъркане. Добавя се червеният пипер, залива с малко вода и се оставя ястието да се задуши на слаб огън.

Щом сосът се посгъсти се добавят рендосаните домати.

Разбърква се и когато отново заври, се добавя брашното, разтворено в малко вода. Овкусява се със сол, кимион и черен пипер.

Ако искате яхнията да е по-рядка, добавете допълнително гореща вода или зеленчуков бульон. Оставя се да покъкри на котлона още няколко минути до готовност и накрая се овкусява с чубрицата или магданоз (според предпочитанията ви).

По желание може да се поръси с домашен едро смлян лют червен пипер при поднасяне.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар