Гозбата на баба и дядо

12/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Вкусна гозба с апетитна миризма, която ще ви върне в детските години, когато беше най-вкусно при баба и дядо "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 892
  • Преглеждания за месеца242
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо – 1 кг гърди
  • зехтин – 2 с.л.
  • лук – 1 глава
  • чесън – 3 скилидки
  • домати – 600 г на кубчета
  • чушки – 2 бр. червени
  • червен пипер – 1 ч.л. лют
  • риган – 1 ч.л.
  • кимион – 1 к.л.
  • захар – 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • оцет – 1 с.л. ябълков
  • бульон – 1.5 ч.ч. зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-едри парчета, аз ползвах гърди без кост, вие ползвайте каквото предпочитате.

Загрейте в тенджера (подходяща за печене във фурна) зехтина на котлона и сложете месото да се запържи до златисто от всички страни.

Почистете лука, нарежете на дребно, намалете колона на средна температура и го сложете в тенджерата. Разбъркайте и пържете 3-4 мин. Почистете чесъна, скълцайте и го добавете, гответе минутка.

Нарежете чушките на лентички, добавете ги с доматите в тенджерата. Разбъркайте, добавете оцета, захарта, сол, пипер, риган, кимион и лютия пипер. Сипете бульона и гответе 5 минути, след което махнете от котлона.

Загрейте фурната на 180 градуса, захлупете тенджерата или покрийте с фолио.

Поставете във фурната и печете 90 минути до омекване и готовност на месото. Преди поднасяне поръсете със свеж магданоз.

Това е страхотна рецепта за есента. Гозбата ще изпълни къщата ви с апетитна неустоима миризма и ще ви върне в детските години, където най-вкусно беше при баба и дядо.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар