Вкусна памук погача

12/10/2017
Ивета
отИветаНовак2
"Вижте как да приготвите най-вкусната памук погача. Всички ще шашнете с нея "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с топла вода се разтварят маята, 1 с.л. захар и лъжица брашно. Сместа се оставя 10-15 минути, докато шупне.

През това време в друг по-голям съд се слагат 3 ч.ч. от предварително пресятото брашно. Прави се кладенче и в средата се изсипва сместа с маята, затопленото мляко и олиото. Добавя се и захарта, а солта в брашното.

Първоначално леко се разбърква с лъжица, а след това се меси с ръка до получаване на меко и еластично тесто, като постепенно се добавя от останалото брашно. Готовото тесто се дели на две равни части.

Всяка от тях се разточва на тънко /4 мм/ във формата на правоъгълник. С остър нож се режат еднакви остри триъгълници с основа 5 см. Навиват се на кифлички, като се започва от основата.

Навитите кифлички се редят в тава /28-30 см/, покрита с хартия за печене. Питката се покрива с кърпа и се оставя 30-40 минути на топло.

След това се маже с жълтък, разбит с малко прясно мляко

Пече се на 180 градуса на долен реотан с вентилатор. Към средата на печене се включва и горен реотан. Пече се до получаване на златист загар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар