Пица с колбас и моцарела

13/10/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак103421791
"Като в Италия ли? Не - още по-вкусно е "
Приготвяне50 мин.
Готвене12 мин.
Общо62 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо217
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата81
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресявате и поставяте в купа. Правите кладенче и там изсипвате топлата вода. Добавяте натрошена маята, зехтина, солта и захарта.

Отначало бъркате с лъжица и когато вече е трудно с нея, поставяте тестото на набрашнен плот и доомесвате с ръце. Омесвате средно меко тесто.

Готовото тесто покривате с найлон или кърпа и го оставяте на топло да втаса за 40 минути. След това го разделяте на 4 топки. Всяка топка разточвате леко с точилка и след това раздърпвате с ръце, докато изтънее до 1 см.

Формата за пицата намазвате с олио и леко поръсете с брашно. В блендер поставяте нарязаните домати, чушки, морков, доматения концентрат, солта, захарта, черния пипер и ригана. Смилате, за да получите хубав гъст сос.

Разтеглената кора поставяте във формата за пица и я намазвате тънко със соса. Поръсвате с риган и настърган кашкавал. След това редите кръгчета от колбаса на няколко места.

Между филийките колбас нареждате филийки от нарязаната моцарела. Така приготвената пица се полива с 2-3 с.л. зехтин и се поставя във фурната, предварително загрята на 220 градуса. Печете до готовност за около 12 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар