Картофки с бутчета на фурна

13/10/2017
Приготвяне90 мин.
Готвене75 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • картофи - 1 кг
  • домати - 4 бр. големи
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • олио - 3 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 4 с.л. за пиле
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 - 3 скилидки, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени бутчета мариноваме за час с марината от следните продукти: червен пипер, подправка за пиле, сол, черен пипер и бялото вино. Слагаме бутчетата в дълбока купа и ги поливаме с маринатата.

Оставяме ги така за един час. Обелваме картофите и ги режем на шайби. Доматите и лука също режем на шайби. На дъното на тава слагаме олиото, редим последователно нарязаните картофи, домати и лук. Посоляваме, но не много, защото и с подправката има сол.

Върху тях слагаме маринованите бутчета, като добавяме и останалата марината. Добавяме чесъна и покриваме тавата с алуминиево фолио, и я слагаме в предварително загрята фурна на 250 градуса. Печем около час или до готовност.

Всичко зависи от фурната, с която разполагате. След това махате фолиото и оставяте още малко до образуването на златиста коричка.

С ястието е подходяща консумацията на охладено и качествено бяло вино! Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар