Сочни свински ребърца със зеле на фурна

13/10/2017
"Когато всяка хапка се топи в устата и не можете да спрете да ядете, значи сте приготвили ребърцата по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца320
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ивички, разделете ребърцата. В подходяща дълбока тава сложете част от зелето, отгоре сложете ситно нарязани лук и чесън, част от ребърцата и овкусете с малко червен пипер. Повторете до изчерпване на продуктите.

Върху зелето и месото изсипете доматите - за предпочитане е да са нарязани на кубчета или пасирани. Добавене 4-5 с.л. олио, посолете и завийте с алуминиево фолио.

Печете ребърцата със зеле в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 2.5 часа. Свалете фолиото и запечете още малко. Преди поднасяне поръсете със свеж магданоз и копър. Налейте си чаша домашно червено вино и да ви е вкусно!

Източник: Оля Колаклийска от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар