Печени бухти с конфитюр от череши

13/10/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру161681745710
"Страхотна комбинация, която ще накара децата да ометат всичко за минути "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо615
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло прясно мляко се натрошава маята с 1 ч.л. захар. Оставяме за кратко да бухне. В брашното се оформя кладенче и се сипват маята, останалата захар, сол.

Добавят се яйцата, като се отделя 1 жълтък за намазване отгоре, и всичко се разбива добре с вилица. Накрая се добавят разтопеното масло и течна ванилия, разбърква се на лепкава, гъста каша. Изсипва се на поръсен с брашно плот и се замесва средно меко тесто.

Оставя се да втаса на топло. Късат се топчета тесто, сплескват се с длани на малка питка и в средата се поставя конфитюр от череши.

Оформят се топки с големина на ябълка и се нареждат в тава върху хартия за печене . Оставят се да втасат още 15-20 минути и се намазват с жълтък, разбит с малко олио. Поръсват се с маково семе.

С дръжката на лъжица се оформя внимателно малка вдлъбнатина и се забожда по един лешник във всяка топка. Фурната се загрява на 170 градуса.

Печем бухтите да златисто, изваждаме и оставяме да се охладят, че конфитюрът е горещ. Хапваме с наслада печените бухти!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар