Свински хапки с праз и моркови

13/10/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру161881745710
"Тежко, тежко вино дайте, защото тези свински хапки пият много "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо664
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно едри хапки. Загрява се тиган с олио и масло и се запържва месото от двете страни.

Добавят се нарязан на ситно праз лук и моркови, нарязани на парченца. Трябва да се запържат и те. Поръсваме със сол, черен пипер, риган и мащерка. Когато омекнат зеленчуците, сипваме виното и оставяме на тих огън да се изпари течността.

Прибавя се доматено пюре, разбърква се и се налива на два пъти вода. Опитваме на вкус. Ако е нужно, се добавя още малко сол. Слагат се и дафиновите листа.

Гозбата се оставя да къкри тихо под капак, като от време на време се разбърква и ако месото не готово, се долива малко вода. Получава се вкусно и крехко месце, идеално за чаша червено вино!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар