Пълнени гъби с кайма и спанак

13/10/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор559577962
"Имате ли си вече нов любимец сред топлите предястия? Защото ние се влюбихме в тези пълнени гъби с кайма и спанак "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо238
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите ги измиваме и премахваме пънчетата им. Самите шапчици издълбаваме с чаена лъжичка, за да се получи по-голяма дупчица.

Поливаме гъбите с лимонов сок и ги поръсваме със сол и черен пипер отвътре. Главичката лук нарязваме на ситно, както и пънчетата, спанака.

В тиган загряваме олиото, запържваме лука. Прибавяме спанака и пънчетата, нарязани на ситно, както и издълбаното от шапчиците.

След като омекнат, слагаме каймата, като запържваме и нея за малко. Прибавяме и подправките и отстраняваме.

Като изстине сместа, пълним шапчиците на гъбите с нея. Поставяме ги в тава. Най-отгоре на самите гъби слагаме по парченце масло и сипваме вода в съда.

Печем за около половин час, след което вадим тавата. Поръсваме всяка гъба с настърган кашкавал и запичаме, докато се получи златиста коричка.
подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар