Питка Шоколадова фиеста

13/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф97812329003
"Когато всяка хапка изпълва сърцето ви с музика, значи хапвате питка Шоколадова фиеста "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. (1 жълтък за намазване)
  • прясно мляко - 1 с.л. за намазване
  • прясно мляко - 350 мл
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - 1 кг
  • течен шоколад - 1/2 кутийка (двуцветен)
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете продуктите на стайна температура поне за половин час. Активирайте маята с една чаша от топлото мляко, 1 с.л. захар и 2 с.л брашно. Разбъркайте и покрийте с чиния, за да се активира маята по-бързо.

Пресейте брашното, добавете щипка сол. Направете отворче в брашното. Отделно разбийте яйцата с останалата захар и млякото. Сипете първо сместа с яйцата в кладенчето, а после маята. Замесете еластично тесто, което намажете с олио и оставете покрито да удвои обема си.

След като втаса тестото, го разделете на 2 части. Едната част разточете на обла кора, нарежете я на 12 триъгълника, на всяко триъгълниче сложете по лъжичка от течния шоколад. Завийте на кифличка.

Другата част тесто оформете по същия начин. С всички кифлички запълнете тавата, както на вас ви хареса. Аз ги подредих в центъра като цвете, останалите ги завих около тях и така запълних тавата.

Оставете питката да втаса, след което я намажете с разбития жълтък, 1 с.л. мляко и няколко капки олио. Поръсете със захар и печете в загрята фурна на 170 градуса до златисто.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар