Вит тиквеник с яйчена заливка

13/10/2017
"Само при нас Тиквеник звучи гордо А този е страхотен "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 182
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кори за баница - 400 г
  • масло - 200 г краве
  • тиква - 1.300 г
  • грис - 100 г
  • стафиди - 80 г
  • орехи - 70 г счукани
  • захар - за поръсване
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - на върха на 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за поръсване
  • лимони - 1/2 бр. сокът
  • пудра захар - добавяте до гъст крем
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата на едро ренде. Към нея прибавете счуканите орехи, стафидите и гриса. Разбъркайте добре. Намажете кръгла тава с разтопено масло и поставете един лист от корите.

Вземете една кора, намажете я с масло. Вземете втора кора, намажете я с масло, поръсете с три препълнени лъжици от тиквената смес, поръсете с 3 ч.л. захар и навийте на руло.

Така процедирате с всички останали кори. Подредете рулата в тавата в кръг (като охлюв), като започнете от средата на тавата. Намажете оформения тиквеник с останалото масло.

Отделно в купа разбийте яйцата и добавете млякото, бакпулвера и ванилията, разбъркайте добре. Полейте равномерно тиквеника отгоре и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Печете за около 40 минути до златистокафяв цвят. Оставете да се поохлади. През това време смесете сока на лимона с пудра захар до гъст крем и поръсете тиквеника отгоре на ивици с лъжица.

Сочен, мек и много вкусен тиквеник!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар