Лесна мусака в тенджера

13/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294517955
"Една по-различна мусака, с който искаме да изненадаме традиционалистите "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 252
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кайма – 500 г телешка
  • картофи – 500 г
  • моркови – 120 г
  • чушки – 1 бр. червени
  • домати – 600 г консерва
  • захар – 1 с.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • риган – 1 ч.л.
  • кимион – 2 щипки
  • лук – 1 глава
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • лют пипер – 1 к.л.
  • босилек – 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин – 3 с.л.
  • чесън – 1 скилидка
  • дафинов лист – 1 бр.
  • бульон – 200 мл телешки
  • магданоз – няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази мусака не се пече и не се залива, по-скоро е с вкус на мусака и с вид на яхния.

Почистете зеленчуците. Картофите и моркова нарежете на кубчета. Лука и чесъна нарежете на дребно, а чушката на парчета.

Загрейте зехтина в по-голяма тенджера на силен котлон, сложете лука и запържете до омекване, след което накъсайте каймата и я добавете. Разбъркайте и с помощта на шпатула раздробете парчетата кайма. Запържете до златист цвят на каймата.

Намалете котлона на средна температура, добавете картофите и морковите, гответе 5 мин. Накрая добавете чесъна и чушката, разбъркайте, запържете за минута и сипете доматите.

Посолете и подправете на вкус с подправките и лъжичка захар. Лютият пипер е по желание за по-пикантен вкус.

Сипете бульона и оставете под капак за 30 мин. да поври до готовност и намаляване на течността.

Междувременно разбърквайте, за да не захване на дъното. Накрая махнете дафиновия лист, поръсете със свеж магданоз и поднесете.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена Стефанова Йорданова
Едно време когато създадох семейство си нямахме фурна!Мусака готвех само в тенджера и беше много вкусна:)Естествено,че моята няма нищо общо с твоята богата рецепта:)Изглежда ужасно вкусна,сядаш и преяждаш:)))Заля ме с много вкусни рецепти:)А,снимките ти...за тях нямам думи:)Само ще кажа,че по няколко пъти на ден ги отварям,за да им се наслаждавам!
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
14.10.2017 09:39
Благодаря ти, мила Ели :) Думи като тези от прекрасен и умел кулинар като теб за мен значат много, напълни ми душата :)
Поздрави!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв