Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Лесна мусака в тенджера

Лесна мусака в тенджера

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Лесна мусака в тенджера
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
13/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Една по-различна мусака, с който искаме да изненадаме традиционалистите"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • картофи - 500 г
  • моркови - 120 г
  • чушки - 1 бр. червени
  • домати - 600 г консерва
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • кимион - 2 щипки
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 к.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бульон - 200 мл телешки
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази мусака не се пече и не се залива, по-скоро е с вкус на мусака и с вид на яхния.

Почистете зеленчуците. Картофите и моркова нарежете на кубчета. Лука и чесъна нарежете на дребно, а чушката на парчета.

Загрейте зехтина в по-голяма тенджера на силен котлон, сложете лука и запържете до омекване, след което накъсайте каймата и я добавете. Разбъркайте и с помощта на шпатула раздробете парчетата кайма. Запържете до златист цвят на каймата.

Намалете котлона на средна температура, добавете картофите и морковите, гответе 5 мин. Накрая добавете чесъна и чушката, разбъркайте, запържете за минута и сипете доматите.

Посолете и подправете на вкус с подправките и лъжичка захар. Лютият пипер е по желание за по-пикантен вкус.

Сипете бульона и оставете под капак за 30 мин. да поври до готовност и намаляване на течността.

Междувременно разбърквайте, за да не захване на дъното. Накрая махнете дафиновия лист, поръсете със свеж магданоз и поднесете.

Лесната мусака в тенджера е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgi
Georgi
Unikalna recepta ne bqh chuval do sega za takava musaka stana super pozdravi
09.03.2019 14:35
1
1
Покажи всички подкоментари
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Едно време когато създадох семейство си нямахме фурна!Мусака готвех само в тенджера и беше много вкусна:)Естествено,че моята няма нищо общо с твоята богата рецепта:)Изглежда ужасно вкусна,сядаш и преяждаш:)))Заля ме с много вкусни рецепти:)А,снимките ти...за тях нямам думи:)Само ще кажа,че по няколко пъти на ден ги отварям,за да им се наслаждавам!
13.10.2017 16:11
1
1
Покажи всички подкоментари