Карамелен сладкиш с тиква и юфка

13/10/2017
"Няма да спрете, докато не изядете цялата тава. Да не кажете, че не сме ви предупредили "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 968
  • Преглеждания за месеца1967
  • Преглеждания за седмицата274
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете тиквата на малки кубчета. Сложете я да се вари с 2 с.л.захар до омекване. В тавичка по цялото дъно сипете 100 г захар. Сложете я в загрята фурна на 180 градуса до карамелизиране.

Върху карамела сложете домашната юфка. Разбийте яйцата с останалата захар, добавете топлото мляко и разбъркайте. Изсипете сместа върху юфката и добавете сварената тиква.

Намалете фурната на 160 градуса и печете около 1 час на водна баня. Изключете фурната и оставете сладкиша в нея, докато напълно изстине.

Приберете в хладилник за един час и после обърнете върху поднос. При печенето част от юфката изплува на повърхността, но при обръщането тя се сиропира.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Елена Стефанова Йорданова
Тук малко се губи крем карамела!Честно казано твоят вариант по-ми допада:)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
14.10.2017 09:35
Страхотно вкусен е, и аз правих тези дни, но без юфка, следващия път ще опитам твоето предложение :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв