Пухкавите милинки на Рени

13/10/2017
"Толкова пухкави, толкова ароматни - човек от кревата ще вдигнат, за да ги опита "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 901
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • вода - 500 мл хладка
  • мая - ½ кубче прясна
  • сол - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • олио - 50 г
  • За заливка на милинките
  • сирене - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в подходящ съд, заедно със солта. Маята се разтваря в малко топла вода и се добавя към него. Добавя се постепенно и останалата вода - 500-600 мл, олиото и маслото.

Замесва се меко тесто, което се покрива с кърпа и се оставя на топло за около 30 минути или повече, докато удвои обема си.

Тестото се омесва като фитил, от който се оформят еднакви по големина топки, намазват се с олио и се подреждат в предварително намазнена тава.

Продуктите за заливката се смесват и разбъркват, след което се изливат равномерно върху оформените тестени топчета.

Милинките се оставят да втасат на топло за 10-15 минути, след което се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна (без вентилатор) до готовност.

След изваждане се напръскват с малко вода и се покриват с кърпа, за да си останат все така пухкави и неустоими.

Източник: Рени Дочева от Кулинарната мрежаподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар