Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница от готови кори с мая

Баница от готови кори с мая

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Баница от готови кори с мая
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
14/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Запрятайте ръкави, баницата няма да се направи сама"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 250 г
  • вода - 300 мл /топла/
  • мая - 1/2 кубче, за хляб
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 щ.
  • олио - 150 мл
  • кисело мляко - 1 к.ч. /високомаслено/
  • краве масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в купичка с водата, леко затоплена, заедно с една лъжичка захар и се оставя да шупне. В купа се разбиват яйцата с 2 щипки сол. Към тях се прибавя киселото мляко.

Правоъгълна тава се намазва с част от размекнатото краве масло. Вземат се по две кори, слагат се в тавата, като леко се набират заедно. Отгоре се поръсва със сирене. Така се редуват кори и сирене, като се завършва с кори.

На огъня в малък съд олиото се сгорещява добре. Нарязваме наредената баница с остър нож на квадратни парчета. По разрезите се залива с лъжица от сгорещеното олио. Към разбитите яйца се прибавя шупналата мая, разбърква се и се залива баницата.

Изчаква се 5 минути да попие сместа. С помощта на ножа леко се разтварят парчетата, да влезе сместа в прорезите.

Тавата се поставя във фурната, предварително загрята на 50 градуса. Оставя се така 15 минути да престои на топло. Останалото краве масло се слага тук-там, нарязано на кубчета, върху парчетата баница.

Температурата на фурната се увеличават на 180 градуса. Баницата се изпича до зачервяване. След като се извади от фурната, баницата се напръсква със студена вода. След 2 минути тавата с баницата се обръща.

Баницата от готови кори с мая е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: