Парена туршия

Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
15/08/2012
"Парена туршия с хрупкави зеленчуци, на която отреждаме почетно място на трапезата ни!"
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции8-10 буркана
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо36 925
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг3,9 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 5 кг червени и месести пиперки
  • карфиол - 2 и 1/2 кг
  • моркови - 1 кг
  • керевиз - 2 средно големи глави с листата
  • чесън - 2 - 3 глави
  • за саламурата
  • оцет - 3 л
  • вода - 3 л
  • олио - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • сол - 2 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 - 3 броя
  • черен пипер - 1 ч.л. зрънца
  • бахар - 1 ч.л.

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват. Дръжките на чушките се отрязват ниско и семенната им част се набожда на няколко места дебела игла. Обеления керевиз се нарязва на парчета, а карфиолът се накъсва на розички.

Скилидките чесън се обелват. Съставките за саламурата се кипват в съд на котлона. В кипящата саламура се пускат последователно по 5-6 пиперки за 1-2 минути да се попарят.

Вадят се с помощта на решетъчна лъжица и се охлаждат върху широк поднос. На дъното на всеки буркан слагайте стъбла от керевиза. Отгоре подредете няколко пиперки, а между тях разпределяйте карфиол, керевиз, моркови, чесън. Така се пълни всеки буркан до горе.

Отгоре сложете венец от керевизени стъбла. Вместо тях може да използвате лозови пръчици, за да се притиснат добре зеленчуците. Залейте подредената туршия в бурканите с охладената саламура, затворете и стерилизирайте бурканите за 15 минути след завиране.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 4
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти